Micky Jooren verzorgt Popart fotohooting voor beursnummer vakblad Schoonheidsspecialist:

Grafische lijnen en felle kleuren domineren deze zomer de make-up. Het is een vrolijke trend waar je alle kanten mee op kunt, van naturel met een twist tot een zwaar aangezet statement. Inspiratie voor deze zomertrend is de Popart, de kunststroming uit de jaren zestig waar Andy Warhol en Roy Lichtenstein groot mee zijn geworden.

De Popart trend kenmerkt zich door strakke lijnen en speelse elementen zoals Walt Disney-figuren of andere stripelementen. Visagie met een knipoog,
waarbij op soms de ogen ware kunstwerkjes zijn gecreëerd. De kleuren zijn fris en kunnen eventueel gecombineerd worden met zwarte lijnen
voor extra contrast. Een zomerse uitdaging voor iedere visagist! Topvisagist Micky Jooren laat stap voor stap zien hoe deze make-up is opgebouwd.

  1. Voorfoto.
  2. Op het hele gezicht is foundation aangebracht, rondom de ogen in een iets lichtere kleur. Ook voorhoofd, neus en kin zijn opgelicht. Het geheel is zacht afgepoederd. De hals en het decolleté zijn bijgewerkt met een bronzingpoeder.
  3. Onder het jukbeen en op de neus heeft Micky een shaper aangebracht, om deze smaller te laten lijken. Om het jukbeen meer naar voren te laten komen, heeft ze daarop highlights aangebracht.
  4. De wenkbrauwen zijn met een wetlookgel naar boven geborsteld. Dit geeft een jaren ’80-gevoel.
  5. Oogmake-up: onder de wenkbrauwen is een matte, gebroken witte oogschaduw aangebracht. Deze is ook gebruikt op het bewegend ooglid. Een zachtbruine matte kleur is aangebracht in de arcadeboog. Onder het oog zit een felblauwe oogschaduw, met een grafisch driehoekje in het midden van de lijn. In het oog is een blauw kohlpotlood gebruikt. Op de wimpers zit zwarte mascara.
  6. Lippen: de lippen zijn eerst getekend met een potlood. Micky heeft daarbij twee verschillende kleuren gebruikt, rose en oranje. Vervolgens zijn de lippen ingekleurd met lipstick en als laatste is een lipgloss gebruikt.

456

popart

Credits:
Productie, haar en make-up ; Micky Jooren
Fotograaf: Fanny van Poppel
Model: Angela Prins

Pin It on Pinterest

Share This