Regelmatig worden we benaderd door fotografen, ontwerpers, stilisten , cosmeticamerken of andere organisaties of we (oud) leerlingen hebben die aan de slag willen.

Nou, die hebben we genoeg. We vonden het leuk om een van die cursisten zelf aan het woord te laten over een van haar ervaringen met topfotograaf Ronnie Hertz

Lees hieronder het verhaal van Margaret Schraven

Mijn naam is Margaret Schraven. Ik heb mijn opleidingen voor visagie, haarstyling en grime voor visagisten bij beroepsopleiding visagie Micky Jooren in Tilburg gedaan.

Micky attendeerde me een paar weken geleden op een oproep van Ronnie Hertz dat hij een aantal visagisten zocht om mee samen te werken. Ronnie is een zeer bekende fotograaf.  Hij is al meer dan 49 jaar een zeer succesvol  professioneel fotograaf, nationaal en internationaal  werkzaam op het gebied mode, reclame en glamour. Hij heeft veel foto’s voor de Panorama gemaakt.

In de oproep stond dat hij snel zijn muah netwerk wil uitbreiden.

Ik had contact opgenomen met Ronnie dat ik graag met hem wilde samenwerken. Hij was zeer geïnteresseerd, zeker toen ik ook Micky haar naam noemde.

14 oktober was het zover dat ik een fotoshoot met hem ging doen. Op naar Amsterdam, vanuit Vlaardingen nog geen uur rijden. Goed te doen dus.

Ik voelde me weer een beginneling. Zodra ik de foundation op het gezicht had gedaan, wilde hij dat eerst zien voordat je aan iets anders begon. Eerlijk, ik heb nog nooit zo lang over mijn foundation gedaan. Ikzelf vond de foundation toen het klaar was, minder mooi, maar ben wel heel benieuwd hoe het op de foto overkomt. 

De haren heb ik ook gestyled. Het model droeg haar haar strak naar achter. Door het haar halverwege haar lengte naar voren te brengen heb ik een pony gecreëerd.

Na afloop heb ik hem om een feedback gevraagd.
Hij gaf me wel complimenten over het haar, de ogen vond hij prachtig en was heel tevreden over de snelheid waarmee ik werk.

Ik vond het heel fijn om met Ronnie samen te werken. Ook heb ik veel geleerd over de manier van foto’s maken en de houding van het model tijdens het fotograferen.

Ik heb Micky erg dankbaar dat ze mij deze kans heeft gegeven.

Pin It on Pinterest

Share This