Net als de wenkbrauw is de mond erg bepalend in je gezicht. Er zijn veel verschillende soorten lipsticks te koop: mat, long lasting, crème lipsticks, lipgloss en lippotloden. Hoe maak je nu een mooie mond, waarbij de lipstick ook nog eens niet uitloopt en goed blijft zitten? In deze blog lees je daar meer over.

Begin met het aanbrengen van wat foundation op de lippen. Deze egaliseert de huid, en zorgt er ook voor dat de lipstick zich beter hecht en dus beter blijft zitten. Je kan kiezen voor een crème foundation of voor een vloeibaar product.

Daarna teken je de contouren van de lippen met een lippotlood. Zorg er voor dat de punt scherp is. Teken het contour op de witte liplijn of net iets erbuiten als je de lippen wat

voller wil laten lijken. Het potlood zorgt ervoor dat je een strakke vorm krijgt, maar ook dat je lipstick beter blijft zitten en niet uitloopt.

Vervolgens kleur je de gehele mond in met hetzelfde potlood. Als je dit doet heb je een goede basiskleur waar de lipstick zich goed op hecht, maar het voorkomt ook dat je kleurverschil hebt tussen de lipstick en je potlood. Niet alle make-up merken verkopen namelijk bij iedere lipstick een zelfde kleur potlood. Mocht je toch niet exact dezelfde kleur potlood en lipstick hebben, zorg dan in ieder geval dat je potlood altijd een kleur donkerder is dan de kleur van de lipstick. Andersom kan een vreemd clownesk effect geven.

Kleur dan de lippen in met de gekozen lipstick, dit kan het mooist met een lippenseel. Zorg dat je met het penseel niet over de contourrand gaat, anders kan de lipstick alsnog uit gaan lopen. Als je de kleur intenser wil zou je de lippen kunnen afdeppen met een tissue. Niet afhappen, dan ben je vaak alleen het middengedeelte kwijt, en blijft de buitenrand alsnog vettig. Na het afdeppen, kun je een laagje compactpoeder aanbrengen en alsnog een keer de lippen inkleuren.

Voor een extra vergrotend effect zou je in het midden een beetje gloss aan kunnen brengen of in het midden een iets lichtere kleur.

Tenslotte kan je om een perfect strakke mond te krijgen een beetje concealer aanbrengen rondom de mond en uitvagen met een concealer penseel. Op deze manier blijft je lipstick er lang opzitten en kan niet uitlopen.

Tip: gebruik een goed lippenseel, deze is te koop in onze webshop voor slechts € 7,95 www.mickyjoorenshop.nl

Pin It on Pinterest

Share This