Of je nu naar je werk gaat of een feestje hebt, jouw ogen zijn altijd de blikvangers; perfect opgemaakt met de juiste kleuren.

Maar hoe doe je dat precies?
Het is voor jezelf handig om altijd een bepaalde volgorde aan te houden, dat werktuiteindelijk ook sneller. Belangrijk is ook dat je gelijk op werkt, dus niet eerst het ene oog helemaal en dan het andere.

Begin met het aanbrengen van een lichte basiskleur van de wenkbrauw naar de wimpers, deze kleur kan mat of glanzend zijn. Vervolgens kies je een kleur voor op het bewegende ooglid. De kleurkeuze is afhankelijk van de kleur van de ogen, huid en haartint, kleding, en eventueel het heersende modebeeld. Het allerbelangrijkst is dat je de make-up aanpast aan de gelegenheid van waar je naar toe gaat. Breng de kleur aan op het bewegende ooglid en werk deze iets uit richting arcadeboog. Vervolgens accentueer je de arcadeboog met een donkere kleur oogschaduw. Je werkt van buiten naar binnen, bij de binnen ooghoek moet de oogschaduw in het niets weglopen. Tenslotte breng je aan de onderkant van het oog ook nog een beetje oogschaduw aan.

Om de ogen nog sprekender te maken kan je nog een kohlpotloodje langs de wimperrand aanbrengen, als je deze vervaagt met een zelfde kleur oogschaduw kan deze niet uitlopen.

Tenslotte brengen we veel mascara aan op de wimpers, Je begint bij de wimperrand en werkt zo met een zigzaggende beweging naar de punten toe. Zorg dat er geen klontertjes in de wimpers komen, dit kan je voorkomen door ze te kammen met een wimperkammetje zolang deze nog nat zijn. Het wimperkammetje heeft altijd metalen tandjes, deze zijn namelijk veel scherper dan de plastic variant. Ben niet te zuinig met de mascara; volle wimpers beheersen nog steeds het modebeeld.

Wil je weten wat voor kleuren jou het beste staan en hoe je oogschaduw het beste aanbrengt?
Op vrijdag 5 april, 19 april en op zaterdag 11 mei 2019 organiseren we een workshop om jezelf te leren opmaken waar veel make-up technieken worden behandeld; o.a. snelle oogmake-up, klassieke oogmake-up en smokey eyes

Inschrijven kan via : www.visagie-opleidingen.nl

De wimperkammetjes met metalen tandjes zijn te koop in onze webshop www.mickyjoorenshop.nl

Pin It on Pinterest

Share This