Make-up tips voor een jongere uitstraling

Met de juiste make-up kan je mooie punten in je gezicht accentueren. Soms heb je wel eens iets waar je niet de aandacht op wil hebben, dat kan je met make-up heel mooi camoufleren. Maar wist je dat make-up je ook een jongere uitstraling kan geven?
In deze blog geef ik je alvast 3 tips voor een jongere uitstraling. In een latere blog kom ik terug met nog veel meer tips!

Foundationkeuze

Te veel foundation op de huid maakt ouder, een te dekkende foundation heeft de neiging om in de rimpeltjes te kruipen waardoor je er echt ouder uitziet. Hetzelfde geldt voor poederachtige foundations of oil free foundations. Deze zijn erg droog en geven de huid een maskerachtige finish. De huid ziet er daardoor droog en dof uit. Bij een wat oudere huid zijn natuurlijke producten het allermooist bijvoorbeeld een transparante vloeibare foundation, of een bb cream. Deze laatste zie je bijna niet zitten op de huid. Ook mooi is een minerale foundation. Dit zijn natuurlijke poeders die de huid weinig dekking geven. Mocht je een huid hebben die toch wat meer correctie nodig heeft dan zou je ook een foundation plaatselijk aan kunnen brengen, daar alleen waar het nodig is. Let er dan wel op dat de foundation mooi vervagend overloopt naar de gedeeltes waar niets zit.

Gebruik cremeblusher in plaats van poederblusher

Naarmate je ouder wordt, kan de huid ook wat droger worden. Een poederblusher geeft op een oudere huid een matte en doffe finish en kruipt net zoals een gezichtspoeder in de lijntjes. Om de huid te laten stralen is daarom het gebruik van cremeblushers mooier. Een cremeblusher laat de huid stralen! Breng de blusher aan op de koontjes van je wangen, dit geeft een blozende, jonge uitstraling en maakt het gezicht wat voller. Vooral de kleuren zachtroze, perzik en abricot zijn erg mooi en rustig.

Blenden!!

Vermijd harde lijnen in een gezicht, harde lijnen maken oud, zachte lijnen maken jonger. Blenden, een ander woord voor vervagen, is hét toverwoord. Zorg dat je goede kwasten hebt om de make-up te vervagen, dit geldt voor de foundation, blusher en ook voor de oogmake-up.

In mijn volgende blog kom ik terug met tips voor de wenkbrauwen, oogmake-up en lippen.

Tot dan!

Pin It on Pinterest

Share This