In deze blog lees je wat voor oogschaduwproducten er zijn en hoe je ze het beste kan gebruiken

Een van de belangrijkste onderdelen in de make-up zijn je ogen.

Voordat je begint met het aanbrengen van je oogmake-up, bestudeer je eerst je  oogvorm, de afstand van je ogen ten opzichte van de wenkbrauw, de afstand van je ogen ten opzichte van elkaar en of je ogen wel of niet symmetrisch zijn.

Belangrijk is ook dat de make-up stijl aangepast wordt aan waar deze voor bedoeld is. Een make-up voor overdag ziet er meestal wat anders uit dan een make-up voor een uitbundig feest.

Producten

Er zijn tegenwoordig allerlei verschillende soorten oogschaduw te koop n.l :

  • poederoogschaduw
  • parelmoeroogschaduw
  • crème oogschaduw
  • oogschaduwpotloden
  • kohlpotloden, die tevens ook als oogschaduw kunnen worden aangebracht
  • face creams, dit zijn producten die je kunt gebruiken voor ogen, wangen en lippen

Oogschaduw kun je zowel nat als droog aanbrengen. Als je de oogschaduw nat aanbrengt, wordt deze intensiever van kleur en blijft deze langer zitten. Droog kun je een oogschaduw wel mooier vervagen

Een parelmoer oogschaduw geeft een mooi oplichtend effect, waardoor de ogen meer naar voren komen en daardoor groter lijken.

De crème oogschaduw en de facecreams zijn meestal wat vetter en zullen dan ook wat minder lang blijven zitten. Ze geven wel een mooi natuurlijk resultaat en een mooie subtiele glans aan het oog. Deze kunnen tevens ook gebruikt worden als basis voor de poeder en parelmoeroogschaduw.  Op deze manier aangebracht wordt het eindresultaat ook feller en intensiever van kleur.

Wil je weten wat voor kleuren jou het beste staan en hoe je oogschaduw het beste aanbrengt?

Op zaterdag 16 februari 2019  organiseren we een workshop om jezelf te leren opmaken waar veel make-up technieken worden behandeld; o.a. snelle oogmake-up, klassieke oogmake-up en  smokey eyes

Inschrijven kan via : www.visagie-opleidingen.nl

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This